Dagens gåta!!:)

Vilka dagar i veckan börjar med bokstaven I?


Svar: Igår, Idag & Imorgon!! HAHAHAHAHAHAHA!!!



hej!!:)

hej alla mina m8s!! Nu är jag i skolan. Jag har en rolig nyhet och en tråkig nyhet. Den roliga nyheten är att vi slutar kl: 18:00 idag:)och den tråkiga är att vi slutar kl:11:00:( men idag ska jag i alla fall till skolklubben det ska jag imorgon också i 3 timmar:D
jag har bara 5 par strumpor! vem behöver mer??  alla tycker att jag är äcklig för jag alltid har samma trosor!! men det är helt naturligt!.
i dag fick jag en lilla syster :( nu har jag 1par mindre strumpor!
nästan alla skriver <3=hjärta men man skriver ju gärna hjärta om man ska skriva hjärta!!!

Kram/Anna

Dagens gåta!!

Vilken gren ska man inte såga av?

Svar: Den man sitter på!!! HAHAHAHAHAHAHA!!:)


hej hej

Hej alla mina m8s. I dag har jag haft en så där halv bra dag. Vi hade prov, det är ju kul men vi hade eng-prov o de är ju inte så väldigt kul. Min skola ligger ju i stan, så jag och Anna shopade kläder. Synd va? kläder är ju så tråkigt att handl. Men jag och Anna har hittat en väldigt bra affär det är en sekand hand affär.


kram ellie good$   

Tjenare!!:)

Hej hej! Idag har det varit en jätte tråkig dag:( I skolan hade vi typ bara håltimme hela dagen!! fatttar ni
vad tråkigt eller!!! Vi hade bara en lektion och ämnet var träslöjd!:( Jag hatar träslöjd! Det är typ det värsta som finns!! Och sen efter skolan så skulle vi ju gå till skolklubben men sen fick vi höra att den var inställd!! Bara för att
läraren var sjuk och dom hittade ingen vikarie:(. Men när jag kom hem så hade jag i allafall lite roligt!!
Jag gjorde läxor!! Aaa.. Det är skit kul med läxor tycker jag:). Det var nog allt som hade hänt idag.
Kram//Anna:)

Dagens gåta!


Vilket ord i ordlistan stavas alltid fel?


Svar: Fel!!  HAHAHAHAHAHA!!:)

Hej hej!

Hej hej!! Eftersom jag inte var inne på bloggen igår så skriver jag om igår idag!! Igår gick jag och Ellinor och våra föräldrar på stan!! Det var väldigt roligt men inte lika roligt som skolan!! som tur var så köpte jag inga kläder för jag gillar inte såna kläder som finns i stan. Men jag köpte i allafall lite böcker!! Jag vet inte riktigt hur många jag köpte men jag köpte nog runt 30 böcker!! Inte så jätte många tycker jag för jag brukar köpa i allafall 45 st böcker!!

Dagens gåta!!:)

Berätta och Berätta om satt i ett rum. Berätta gick.
Vem satt kvar??

Svar: Berätta om!!! :) HAHAHAHAHAHA!!:)


hej hej!

hej hej! Idag var det en väldigt rolig dag! Vi hade inga raster!!! sen hade vi : matte,svenska och SO. Det var bara så himla kul men igår var det faktist ännu roligare. Nu sitter jag här och pluggar matte för att vi ska ha matteprov!:) (prov är livet!) igentligen får jag inte vara inne på datorn jag skulle bara gå in på en matte hemsida och plugga lite men sen passade jag på att skriva lite i bloggen också:)

Jag lyssnar lite på mozart också ni kan få ett litet smakprov Hihihihihihi





Good$
/ Anna

wow

       i dag har jag och mamma varigt och handlat glass ögon. vist är dom snygga anna var så himla avis när jag visade dom.
good$

Dagens gåta

Det var en vägg som hade varit i Tailand. När den kom hem så frågade den anndra väggen hur va det i tailand? Det kan du ju inte fråga mig! varf inte? För att du är en vägg och du kan inte prata.


ellie här. super skojig historia va? hahahhahahihihihhohohoohoho :D
















Dagens gåta!

Vad sade den ena väggen till den andra?
Svar: Jag möter dig vid hörnet.    HAHAHAHAHAHA!!! :D

hejj

Hej hej Ellinor här! det gick inte att laga min dator så mamma köpte en ny dator till mig. Men nu kan jag i allafall skriva på bloggen ibland :)    I dag så hade jag väldigt kul. Jag och Anna gick till bibioteket och vi lånade inte så många böker bara 10 st. Men det gör inget jag skall dit på fredag igen.





good$ alla mina m8

Hej!

Hej allihopa!! idag har  det varit en jätte rolig skoldag. Vet ni varför det var en sån rolig skoldag? jo för att vi hade mattedag då jobbar man matte nästan hela dagen! Eller hur låter det kul!! sen efterskolan så gick jag och ellinor till skolklubben. vi hade extra roligt eftersom det var matte som tema!! då fick vi jobba ännu mer matte det var verkligen jätte roligt!:) det var nog allt som jag har gjort idag.

Kram/Anna:)
Ps. Ellinor kan inte lägga in några inlägg på ett tag för att hennes dator är söndrig!!
sen var det en sak till att jag och Ellinor får inte lägga in några bilder på oss själva!! så ni bara vet :)









Dom här glasögonen är jätte snygga tycker jag!! jag vill ha dom!!:) jag ska faktisktköpa nya glasögon snart! jag kanske får dessa!!:)

:(

Jag och Ellinor kommer inte att vara inne och skriva så mycket kanske 2-3 gånger i veckan. Bara för att vi får inte vara inne på datorn så mycket. väldigt tråkigt tycker vi!!:( kram/Anna

Dagens gåta!!:)

Vad händer om man vänder på paris?
Svar:Inte så mycket!    HAHAHAHAHA!!!

våra lite annorlunda utryck

good$=good bye (hejdå)
m8=mate (kompis)
cul8r=see you later (ses senare)
brb=be right bak (snart tillbaka)
bak=bak at keyboard (tillbaka)

min skol uppsats om hjärtat vad tycks?

Människohjärtats anatomi [redigera]

Hjärtat sitter i brösthålan (thorax) mellan lungorna, strax ovanför mellangärdet, något mer åt vänster och vilar på en muskelbädd (diafragman). På grund av embryonal utveckling ligger ungefär 2/3 av hjärtats volym till vänster och 1/3 till höger om mittlinjen. Hjärtaxelns övre punkt definieras där övre hålvenen, vena cava superior (övre hålvenen) mynnar i höger förmak och den nedre punkten av hjärtspetsen.

Ytterst är hjärtat omgivet av perikardium, yttre hjärtsäcken, och tar man en titt inuti perikardiet ser man den serösa, glatta och tunna inre hjärtsäcken, epikardium. Lägger man ytterligare ett snitt i hjärtväggen så kommer man till själva hjärtmuskulaturen, myokardium. Den hinna som skiljer myokardiet och blodet kallas endokardium. En närmare blick på myokardiet inifrån, speciellt i närheten av hjärtspetsen, avslöjar hjärtmuskulaturens trabekulära anordning.

Hjärtat består av fyra skilda delar. Sedda ovanifrån är delarna:

  • höger och vänster förmak (atrium dextrum och sinistrum), och därunder
  • höger och vänster kammare (ventriculus dexter och sinister).

Kammarnas muskulatur är tydligt tjockare än förmakens. Jämför man de båda kammarna så har normalt den vänstra kammaren kraftigare muskulatur än den högra, eftersom den ska pumpa ut blodet i kroppen. Två av kroppens största ådror, aortan och truncus pulmonalis har förbindelse mellan vänster- och höger kammare över aortaklaffen och pulmonalisklaffen.

Höger förmak och kammare bildar den högra sidan och är förbundna med varandra över den så kallade trikuspidalklaffen, medan vänster förmak och kammare är förbundna via mitralis- eller bikuspidalklaffen. Hjärtklaffarnas funktion är att styra blodets flöde åt rätt håll. Normalt äger inget blodutbyte rum direkt mellan den högra och den vänstra sidan.

Hjärtats pumpfunktion styrs av ett retledningsystem som skapar och överför små elektriska signaler till hjärtmuskeln.

hoppas att ni gillar den:)

HALLÅ!!

Heej! jag och min kompis har precis skapat en blogg. Så vi ska berätta lite om oss.
OM OSS!

Vi är två tjejer på 16 år som heter Anna och Ellinor.
Vi bara älskar skolan det är det bästa som finns.
Våra hobbys är att gå till skolklubben,biblioteket och gå på olika skolkurser.
Vi har husdjur Ellinor har en fisk(columbus) och så har hon en havssnigel(Robert)
Anna har en vandrandepinne(Rupert).Vår förebild är kronprinsessan Viktoria.
Våra idoler är Betoven och Mozart,vi bara älskar deras sånger
även om dom är döda så finns ju låtarna kvar och det är vi verkligen
tacksamma för. Det var allt om oss good$


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0